Slik bekjemper du brunsneglene på en miljøvennlig måte

snegleHold hagen ren
Holder du hagen ryddig og klipper plenen ofte, blir det vanskelig for sneglen å finne skjulesteder. Råtnende og dødt plantemateriale bør fjernes snarets fra bed. Lag miljøer som sneglen ikke liker ved for eksempel å bytte til planter som roser, rhododendron, valmuer og dill. Unngå store blader som ligger ned på jorda.

 

Vann om morgenen
Sneglene liker seg best når det er mørkt ute.

Plukk snegler
Gå ut i om kvelden, natten og morgenen eller i fuktig vær. Ved å legge ut åte, f.eks. kålblader og løvetann kan man lette innsamlingen ved at sneglene samler seg på et bestemt sted. Kutt hodet av sneglene med saks eller spade, eller samle dem i en bøtte og hell på kokende vann.

Lag fysiske barrierer
Fysiske barrierer kan hindre spredning av snegler. Barrierer som hindrer sneglen i å krype over, kan være et belte med for eksempel sagflis eller aske.

Vurder kompostbeholder
En åpen haug med hageavfall gir gode forhold for sneglene. Ved å anskaffe en lukket kompostbeholder, isolert eller uisolert, hvor sneglene ikke kommer seg inn.